Maatalouspitäjästä teollisuuskaupungiksi

Harjavallan historia 1860-luvulta 2010-luvulle

Kuvaus

Maatalouspitäjästä teollisuuskaupungiksi on Harjavallan itsenäistä aikaa käsittelevä historiateos. Se tarjoaa lukijalle monipuolista tietoa Harjavallan paikoin poikkeuksellisistakin kehitysvaiheista suomalaisen yhteiskunnan osana. Teos alkaa Harjavallan irtautumisesta Kokemäestä 1860-luvulta ja ulottuu aina uuden vuosituhannen kuntaliitoshahmotelmiin saakka. Harjavallasta tuli itsenäinen kunta vuonna 1870, kauppala vuonna 1968 ja kaupunki vuonna 1977. Lähes 150-vuotisella ajanjaksolla Harjavalta on läpikäynyt suuren muutosprosessin. Pienestä maatalouspitäjästä on kehittynyt merkittävä satakuntalainen teollisuus-, koulutus- ja kulttuurikaupunki sekä tärkeä alueellinen työllistäjä.

2011

Porin kaupunginkirjasto

2017

ISBN 978-951-97142-2-6

Viittaus

Vartiainen, Vesa, “Maatalouspitäjästä teollisuuskaupungiksi,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 29. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/124787.

Kokemäki3_1.pdf
Kokemäki3_2.pdf