Aineisto

Ihmiselon karvas ihanuus. Osa käsikirjoituksesta 1939

Dublin Core

Nimeke

Ihmiselon karvas ihanuus. Osa käsikirjoituksesta 1939

Kuvaus

Digitoitu dokumentti sisältää osan kokoelman Ihmiselon karvas ihanuus konekirjoitetuista liuskoista. Ne ovat samassa järjestyksessä kuin julkaistussa kokoelmassa, viimeisenä novellina Iltavoimistelu vankilassa, joka julkaistiin kokoelmassa nimellä Saha. Novellit Ensimmäinen synti ja Kuolinuutinen ovat kopioitu painetuista julkaisuista. Teksteissä on useita pieniä korjauksia. Käsikirjoituksesta puuttuvat julkaistun kokoelman viisi viimeistä novellia.

Novellikokoelma käsittelee metsätyötä ja sen tekijöitä, alkoholismin seurauksia sekä maaltamuuttoa, väestön siirtymistä maaseudulta taajamiin.

Laajuus 100 sivua
Novelli Ensimmäinen synti on julkaistu ensimmäisen kerran Työväen Joululehdessä vuonna 1938 ja novelli Kuolinuutinen julkaisussa Kansan Joulu vuonna 1936. Kokoelma Ihmiselon karvas ihanuus on ilmestynyt ensimmäisen kerran vuonna 1939 (Gummerus). Se sisältyy teokseen Kootut teokset 5 (Otava 1989).

Novellien Maaltapako ja Ensimmäinen synti välissä on kirjekuori: Sosiaalidemokraattinen puoluetoimisto, lähetetty kirjailija Pentti Haanpäälle, päiväys 1.12.28. Se liittynee Haanpään julkaisuun jossakin puolueen vuotuisjulkaisussa.

Luontiajankohta

1939

Aineiston välittäjä

Pentti Haanpää -työryhmä

Julkistamisajankohta

2018

Kieli

Identifiointitunnus

URN:NBN:fi-fe2017112855097

Provenienssi

Aineiston omistaa Pentti Haanpään seura.

Formaatti

Teksti/PDF

Oikeudet

Aineiston julkaisemiseen muualla on pyydettävä lupa Pentti Haanpään tekijänoikeuksien omistajalta.

Viittaus

Haanpää, Pentti, “Ihmiselon karvas ihanuus. Osa käsikirjoituksesta 1939,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 18. helmikuuta 2019, http://digi.kirjastot.fi/items/show/125318.
 

88836.pdf
ihmiselon-karvas-ihanuus-2.pdf

Geolocation