Aineisto

Ihmiselon karvas ihanuus. Käsikirjoitus

Dublin Core

Nimeke

Kuvaus

Novellikokoelma käsittelee metsätyötä ja sen tekijöitä, alkoholismin seurauksia sekä maaltamuuttoa, väestön siirtymistä maaseudulta taajamiin.

Novellikokoelman konekirjoitetut liuskat samassa järjestyksessä kuin julkaistussa kokoelmassa, viimeisenä Saha (ilman lainausmerkkejä, kuten julkaistussa kokoelmassa, suluissa Iltavoimistelu vankilassa). Ensimmäinen synti peräisin Työväen Joululehdestä vuodelta 1938. Kuolinuutinen Kansan Joulusta 1936. Käsikirjoituksesta puuttuvat kokoelman viisi viimeistä novellia, ne lisättiin myöhemmin, muutamat syksyllä 1939 toisen maailmansodan alettua. Novellien Maaltapako ja Ensimmäinen synti välissä kirjekuori: Sosiaalidemokraattinen puoluetoimisto, lähetetty kirjailija Pentti Haanpäälle, päiväys 1.12.28, liittynee Haanpään avustukseen jossakin puolueen vuotuisjulkaisussa.

Sisältyy teokseen Kootut teokset 5, s.281-420 (Otava, 1989). Ilmestynyt ensimmäisen kerran 1939 Gummeruksen kustantamana.

Luontiajankohta

1939

Aineiston välittäjä

Pentti Haanpää -työryhmä

Julkistamisajankohta

2017

Kieli

Identifiointitunnus

URN:NBN:fi-fe2017112855097

Provenienssi

Aineiston omistaa Pentti Haanpään seura.

Formaatti

Teksti/PDF

Oikeudet

Aineiston julkaisemiseen muualla on pyydettävä lupa Pentti Haanpään tekijänoikeuksien omistajalta.

Viittaus

Haanpää, Pentti, “Ihmiselon karvas ihanuus. Käsikirjoitus,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 14. joulukuuta 2017, http://digi.kirjastot.fi/items/show/125318.

ihmiselon-karvas-ihanuus-1.pdf
ihmiselon-karvas-ihanuus-2.pdf