Viimeinen matka. Käsikirjoitus 1930-luvulta

Lauma

Kuvaus

Digitoitu dokumentti koostuu konekirjoitusliuskoista, joissa on novellin Viimeinen matka käsikirjoitus.

Metsätyömies sairastuu erämaassa, mutta ei pääse ajoissa hoitoon ja menehtyy. Novelli vertailee kansanmiehen ja yhteiskunnan merkkihenkilön hautajaissaattoja; työmies samaistaa uskonnon taikauskoon. Novellin otsikko "Eräs ruumissaatto" on korjattu "Viimeiseksi matkaksi". Kahdeksannella liuskalla on tekijän nimikirjoitus, teksti on ilmeisesti tarjottu johonkin lehteen.

Laajuus kahdeksan sivua
Kirjoitusaikaa ei varmuudella tiedetä
Ilmestynyt novellikokoelmassa Lauma (Gummerus 1937). Sisältyy teokseen Kootut teokset 5 (Otava 1989).

2018

Viittaus

Haanpää, Pentti, “Viimeinen matka. Käsikirjoitus 1930-luvulta,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 26. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/125325.