Pohjois-Karjalan Nuorisoseuran vuosikertomus vuodelta 1908

Kuvaus

Pohjois-Karjalan Nuorisoseura katsotaan perustetuksi 1.5.1894, jolloin seuran säännöt saivat senaatilta hyväksyvän allekirjoituksen. Sitä ennenkin nuorisoseuratoimintaa oli maakunnassa, vanhimmat nuorisoseurat olivat Nurmeksessa, Kiteellä, Värtsilässä ja Rääkkylässä. Myös Joensuuhun oli perustettu nuorisoseura vuonna 1891, jonka jatkoa Pohjois-Karjalan Nuoriseura oli.

Toimintaa ei kuitenkaan ensimmäisenä neljänä vuonna paljon ollut. Uusi jakso alkoi 1898, jolloin valittiin uusi johtokunta ja seuran toiminta elpyi. Myös uusia seuroja perustettiin ympäri maakuntaa.

Jns:n seutukirjaston maakuntaosasto – PKKO 38.705 POH

1909

8 s. + 1 taitelehti; Taitelehti on digitoitu neljässä osassa.; 13 x 20 cm

Viittaus

“Pohjois-Karjalan Nuorisoseuran vuosikertomus vuodelta 1908,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 28. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/132493.