Kuopion laulujuhlat 1891

Kuvaus

Kesäkuussa 1891 Kansanvalistusseura järjesti valtakunnalliset laulu- ja soittojuhlat Kuopiossa. Juhla-alue sijaitsi Väinölänniemen kentällä. Minna Canthin kirje Elli-tyttärelle kertoo, että juhlissa kävi 16 000 vierasta.

Juhla erinomaisesti onnistunut. --- Kaupunki on liputettu. --- Teaatteri ja konsertit kukkuroillaan väkeä. --- Niin, ei Kuopio ole niin iloinnut kuin nyt minun muistin aikaan. (kirje Ellille 20.6.1891)

Yksi juhlien kohokohdista oli kaupungin läpi kulkenut kalevalaiskulkue, joka esitti väkeä saapumassa Pohjolan häihin, Kuva on otettu Piispanpuiston laidalla. Kuvassa laulujuhlien kalevalaiskulkue Piispanpuiston laidalla kuvattuna.

1891

Kuopio

Viittaus

Karl Granit, “Kuopion laulujuhlat 1891,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 28. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/133762.