Väinölänniemi

Väinölänniemi

Kuvaus

Väinölänniemi oli kaupungin huvielämän keskus. Siellä toimi muun muassa kylpylä, ravintola ja teatteri.

Väinölänniemen puistokäytäville suuntasi Minna Canth usein kävelyretkensä. Kertomuksessaan Hanna kirjailija kuljettaa henkilönsä Väinöläniemen rauhaan opiskelemaan logiikan alkeita:

Mutta kotona sitä ei uskaltanut ruveta lukemaan.-- Päätettiiin mennä Väinölänniemelle. -- Ilma oli kaunis. Syksyisen auringon säteet loivat valoa ja varjoa metsien kiuhtaavaan kirjavuuteen. Mentiin niemen nenään, kalliolle, sinne jossa valkoinen laivamerkki seisoi pystyssä. Väinölänniemi kuvattuna vuosien 1890 ja 1910 välisenä aikana. Taustalla vanha kasinorakennus.

Kuopio

Viittaus

Victor Barsokevitsch, “Väinölänniemi,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 2. toukokuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/133767.