Hämeenlinnan osote-kalenteri 1923–1924

Kuvaus

Hämeenlinnan neljäs osoitekalenteri ilmestyi vuonna 1923. Esipuheen mukaan kalenteri on kuitenkin vasta kaupungin kolmas osoitekalenteri. Edellisen kalenterin ilmestymisestä (v. 1915) oli kulunut kahdeksan vuotta, ja julkaisijat viittaavatkin poikkeuksellisiin aikoihin, joiden takia uuden kalenterin julkaiseminen on viivästynyt. Osoitteiden määrä ei tällä välillä ollut kuitenkaan merkittävästi lisääntynyt, vaikka monia muutoksia osoitteisiin oli luonnollisesti tullut. Uudessa kalenterissa on kaikkiaan noin 2600 osoitetta. Aakkosellisen osoiteluettelon lisäksi kalenteri sisältää luettelon taloista ja talonomistajista, liike- ja ammattiluettelon sekä virastojen, yhdistysten ja koulujen luettelot. Kalenterin lopussa on vielä mm. ote kaupungin poliisijärjestyksestä sekä pika-ajurien taksat. Hämeenlinnan 1920-luvun yrityksiin ja liike-elämään voi tutustua myös kalenterin alussa ja lopussa olevien ilmoitus- ja mainossivujen avulla.

1923

2011-05

Julkaistu kirjana: Hämeenlinna, 1923.

Viittaus

“Hämeenlinnan osote-kalenteri 1923–1924,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 29. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134030.