Kuvaus

Suomen 1800-luvun kuuluisin suurrikollinen ja murhamies Matti Haapoja karkasi neljä kertaa Kakolan vankilasta. Tämä arkkiveisu kertoo paosta, joka päättyi kiinnijäämiseen Hämeenlinnassa talvimarkkinoiden aikaan. Arkkiveisu on painettu Tampereella Emil Hagelbergin ja kumppaneiden kirjapainossa.

1879

Lähde

Julkaistu painettuna: Tampere : Emil Hagelberg ja kumppanit, 1879. http://www.tampere.fi/kirjasto/digiaineisto/arkkiveisut/maalliset/gustafsson/gustafsson4.pdf

Tampereen kaupunginkirjasto

Viittaus

Gustafsson, G. W., “Kaksi uutta ja kaunista laulua kuuluisasta karkurista Matti Haapaojasta. Ensimmäinen: Matti meni karkuun Kakolasta. Toinen: Matti joutui kiinni Hämeenlinnassa,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 27. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134230.