Huvilauluja Hämehestä : 1:nen vihko

Kuvaus

Lauluvihkosen esipuheen ovat allekirjoittaneet tilan mies Kustaa Paturi ja seurakunnan lukkari G. Sileeni Janakkalasta. Tekijät itse kuvailevat runovihkonsa sisältöä seuraavasti: "Tässä wihossa olemme enimmittäin laulaneet Rakkauesta, jossa olemme wähin kuwailleet rakkauen luontoa, ja siinä sivussa tahtoneet näyttää mitkä onnettomat seuraukset rakkaus tuottaa, waromattomuuesta." Huvilaulut saivat aikanaan varsin myönteisen vastaanoton kirjallisissa piireissä. Kokoelman toinen runo Kirwiäiselle (Ilon ääni, ihanainen...) on tullut tunnetuksi myös lauluna, tavallisemmin nimellä Leivolle.

1842

Lähde

Julkaistu kirjana: Helsinkissä : G. O. Wasenius, 1842. http://s1.doria.fi/helmi/bk/1800/fem970241/slides/01.html

32 sivua + nuottiliite 4 sivua, 18,5 x 12,5 cm

Viittaus

“Huvilauluja Hämehestä : 1:nen vihko,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 27. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134239.