Luth. Ev. Yhdistyksen rukoushuone

Kuvaus

Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys perustettiin vuonna 1873. Evankelinen liike sai kannattajia myös Hämeenlinnassa, jossa aluksi kokoonnuttiin yksityiskodeissa. Vuosisadan alussa paikallinen yhdistys rakennutti kuitenkin oman rukoushuoneen Lukiokadun alkupäähän kauppias A. Karenilta ostetulle tontille. Arkkitehti Henrik Helinin suunnittelema puurakennus vihittiin käyttöön vuonna 1902. Tontilla sijaitsi lisäksi Karenin perheen asuinrakennus Lukiokadun ja Rantakadun kulmassa. Sekä rukoushuone että asuinrakennus purettiin vuonna 1960 ja paikalle rakennettiin nykyinen Luther-talo asuinkerrostalon yhteyteen.

2015-04

Viittaus

“Luth. Ev. Yhdistyksen rukoushuone,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 28. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134323.