Keskusta

Keskusta

Kuvaus

Hämeenlinnan keskustan mittavia rakennushankkeita 1920–1930-lukujen vaihteessa olivat mm. Kariston kustannusliikkeen uusi toimitalo, suojeluskuntatalo Hämeen Suoja sekä Paavonkulman viisikerroksinen asuin- ja liikerakennus. Myös keskustan kouluoloja kohennettiin 1930-luvulla: Hämeenlinnan lyseota laajennettiin vuonna 1936 kahdella lisäsiivellä, ja Lukiokadun varrelle valmistui vuosina 1937–1938 moderni keskuskansakoulu, jonka pääty pilkistää kuvassa lyseon takana. Keskustan etelärannalla sijaitsi kaupungin uimalaitos, joka oli otettu käyttöön vuonna 1911. Laitoksen toiminnasta huolehti Hämeenlinnan uimaseura, joka piti siellä myös uimakouluja, promotioita ja suosittuja uintinäytöksiä. Vanha uimalaitos purettiin vuonna 1955 ja kaupunkilaiset siirtyivät uimaan Ahvenistolle, jonne oli vuoden 1952 olympialaisia varten rakennettu maauimala.

2015-05

Julkaistu painettuna: Suomalainen kirjakauppa oy.

Viittaus

“Keskusta,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 28. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134471.