Toverikunnan iltama

Toverikunnan iltama

Kuvaus

Eino Leinon muistelmateoksessa Elämäni kuvakirja on luku, jossa Leino muistelee abiturienttivuotensa tapahtumia Hämeenlinnan lyseossa vuonna 1895. Lyseon rehtorina oli tuolloin K. O. Lindeqvist, lempinimeltään Pehtori. Liiallinen punssin nauttiminen aiheutti nuorelle Leinolle ongelmia koulukortteerissa, ja iltamajärjestelyt johtivat hänet rehtorin puhutteluun, mutta lopulta "iltama oli mitä onnistunein", ja itse kuvernöörikin kunnioitti tilaisuutta läsnäolollaan.
Äänitteen on toteuttanut Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX, lukija Antti Paranko.

1925

2011-05

Lähde

Julkaistu painettuna kirjassa: Leino, Eino: Elämäni kuvakirja : erään aikansa lapsen muistoja, mielialoja ja mietelmiä. - Helsinki : Otava (Helsingissä : Kustannusosakeyhtiö Otavan kirjapaino), 1925.

Ääni/MBEG

12 minuuttia 59 sekuntia

Viittaus

Leino, Eino, “Toverikunnan iltama,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 28. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134678.