Linna - Hämeenlinna

Linna - Hämeenlinna

Slottet - Tavastehus

Kuvaus

Kruununleipomon ja rannan välissä on Hämeen linnan ensimmäinen rondelli, joka valmistui tähän kehämuurin itäkulmaan vuonna 1559. Rondelli on paksumuurinen, kaksi- tai kolmikerroksinen pyöreä torni, jonka välipohjat tehtiin puusta. Hämeen linnan kehämuurin ulkopuolelle rakennettiin 1500-luvulla neljä pyöreää tykkitornia, mutta ainoastaan kuvassa näkyvä itäkulman torni on säilynyt. Hämeen linnan rondelli on harmaakivinen ja kaksikerroksinen. Sen kivimuurit ovat kuusi metriä paksut ja ampuma-aukkoja siinä on yhdeksän. Tornin takana näkyy 1740-luvulla valmistunut kruununleipomo ja sen jatkeena päävartiorakennus 1770-luvulta. Kuvan vasemmassa reunassa on vuonna 1871 valmistunut vankilarakennus, jossa toimi pitkään Hämeen lääninvankila.

2015-04

1 valokuva, vaaka, 11 x 15 cm

Viittaus

“Linna - Hämeenlinna,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 28. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/135010.