Hilma Alistuvan reseptivihko vuodelta 1901

Kuvaus

Hilma Alistuvan reseptivihko sisältää pääasiassa herkullisten leivonnaisten ohjeita, joita tehtiin Tappurin talossa 1900-luvulla. Hilma Alistuvasta tuli Tappurin tilan emäntä, kun hän avioitui Juho Salmelan kanssa vuonna 1902.

Nykyistä Tappurin taloa (päärakennusta) alettiin rakentamaan v. 1918 ja koko tila oli aikanaan hyvin omavarainen ja se näkyy myös vihon resepteissä erilaisina puutarhasadon säilöntäohjeina, muutamia liharuokia unohtamatta.

Yli sata vuotta vanha reseptivihko löytyi yläkerran seinän välistä hyväkuntoisena, kun taloon tehtiin mittavaa remonttia 2000-luvun alkupuolella nykyisen isäntäparin toimesta.

1919

Nousiaisten kunnankirjasto

Marjatta Salmelan kokoelma.

Tekijä mainittava.
Lupa kaupalliseen käyttöön pyydettävä Nousiaisten kunnankirjastosta.

Viittaus

Alistupa, Hilma & Salmela, Hilma , “Hilma Alistuvan reseptivihko vuodelta 1901,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 28. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/135245.

Yhdistetty kokoversio.pdf