Suljettu ja avoin kirja

Kuvaus

Teos on taiteilijakirja. Teokseen kuuluu kaksi koteloa, joiden sisällä on kirja. Mustalla kankaalla päällystetyn kotelon sivussa lukituslaitteena puutikku. Sisällä musta, nauhoin ja ompelein "vangittu" kirja, kannessa rikottu peili. Valkoisen kotelon sisällä valkoinen, käsin sidottu kirja, lehdet värillisiä papereita. Kannessa ehjä peili. - Materiaali: käsintehty puuvillapaperi, tervapaperi, sävypapereita, kangas, kengännauhat, rikkinäinen ja ehjä peili. Teos toteutettu Joulurauhaa-kutsunäyttelyyn, jonka Amnesty International Suomen osasto ja Näyttelyhuone Globben järjestivät Helsingissä 1997. Uniikkikappale.

1997

22 x 19 x 8 cm ja 22 x 19 x 3 cm

Viittaus

Eräpuu, Tiina, “Suljettu ja avoin kirja,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 12. toukokuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/135529.