Pukkilan kirjaston taidekokoelma

Kuvaus

Pukkilan kunnankirjaston taidekokoelmaan kuuluvat Anna-Maria Osipowin, Hannu Rönkkösen, Juho Karjalaisen ja Väinö Komun teokset. Kuvanveistäjä Anna-Maria Osipowin (s. 1935) keramiikkaveistos on sijoitettu kirjastosalin erkkeriin. Kunta hankki Galleria Koivulinnassa heinäkuussa 2002 esillä olleen Lukevan tytön Onni Nurmen säätiön myöntämällä avustuksella. Lastenosastolla on taidegraafikko, kuvataiteilija Juho Karjalaisen (s. 1947) työ sekä kuvanveistäjä Väinö Komun (1928-2013) pienikokoinen punasaviveistos. Kirjasto sai ne uusien toimitilojen vihkiäislahjana vuonna 1992. Komun veistoksen Lukeva poika lahjoitti kulttuurilautakunta ja Karjalaisen grafiikanlehden Pukkilan Säästöpankki. Pukkilalaisen taidemaalarin Hannu Rönkkösen (s.1950) vuodelta 1979 oleva öljyvärimaalaus Kitaristi on sijoitettu kotiseutukokoelman viereen. Teoksen on lahjoittanut kirjastolle Yrjö Siltala.
Valokuvat teoksista ottanut Virpi Kallio.

2014

Viittaus

Kallio, Virpi, “Pukkilan kirjaston taidekokoelma,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 26. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7527.