Puhelinkeskuksen hoitaja Anna Valve

Kuvaus

Pukkilan Kirkonkylän puhelinkeskuksen hoitaja Anna Valve (1880-1972). Pukkila sai ensimmäisen keskuksen 1920-luvun alussa, jolloin sen hoitajaksi valittiin Valve. Hän jäi eläkkeelle 35 työvuoden jälkeen vuonna 1956, mutta toimi senkin jälkeen tarvittaessa keskuksessa tuuraajana. ”Sota-aika oli hyvin vilkasta. Lottien hoitama valvontatorni antoi työtä, ja keskellä yötäkin nousin usein välittämään näiden ilmatorjuntalottien viestejä Lahteen. Ensimmäinen keskuspöytä oli 16-linjainen, seuraava jo 40-linjainen, ja sitten tuli 80- ja edelleen muutamien vuosien kuluttua 160- ja lopuksi tämä viimeinen 200-linjainen keskuspöytä”, muisteli jo eläkkeelle jäänyt Anna Valve Pukkilan puhelinkeskuksen historiaa 1960–luvulla antamassaan lehtihaastattelussa. Valveen jälkeen keskuksenhoitajana toimi hänen tyttärensä Ella Lassila.

2014

Viittaus

“Puhelinkeskuksen hoitaja Anna Valve,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 26. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7662.