Viina- eli pontikkapannu

Kuvaus

Viina- eli pontikkapannu (4_657 Honkajoki, Kirkonkylä). Honkajoen museon esine nro 657. Pannuun kuuluu itse viinanvalmistuspannu ja irrotettava hattu. Sisällä myös yksi putkenpala. Valmistettu kuparista. Pannu muodoltaan tynnyrimäinen ja sivuissa kaksi kantokahvaa. Hatusta eli kannesta lähtee kaksi kupariputkea, joita pitkin höyrystä tiivistyneen alkoholin tuli kulkea jäähdytysvaiheeseen. Putket poikki ja jäähdytysastia puuttuu. Pannu pahasti lommoilla.

2004

2015

Oikeudet

Kopiointivapaa. Lupa kuvan kaupalliseen käyttöön pyydettävä Honkajoen Kotiseutuyhdistys ry:ltä. Lähde mainittava lainattaessa.

Viittaus

Heikkilä, Juhani, “Viina- eli pontikkapannu,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 29. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/120707.