Etusivu > Tietoa palvelusta

Tietoa palvelusta

Yleisten kirjastojen kokoelmissa on runsaasti aineistoja, joiden digitoiminen ja yleisön käyttöön saattaminen avaa uusia mahdollisuuksia. Paikallisaineistojen lisäksi yleisillä kirjastoilla  on myös erilaisia erikoiskokoelmia.

Digi.kirjastot.fi on palvelu, joka kokoaa yleisten kirjastojen digitoitua aineistoa yhteen ja helpottaa sen löydettävyyttä. Digi.kirjastot.fi kuuluu Kirjastot.fi-palveluihin ja se on osa Helsingin kaupunginkirjaston valtakunnallisia palveluja.

Digi-palvelussa oleva aineisto on löydettävissä myös Finna.fin kautta. Yleisten kirjastojen digitoima paikallinen aineisto saa näin myös valtakunnallista näkyvyyttä.

Digi-palvelun rekisteriseloste.

Digi-palvelun saavutettavuusseloste.

Suunnitteletko kotiseutuaineistojen julkaisemista?

Tutustu ohjeistukseen, josta selviää, millaisia oikeudellisia asioita on huomioitava ennen aineistojen verkkojulkaisua, Ohjeistusta aineistojen verkkojulkaisemiseen.

Palvelun rakenne

Palveluun tallennettuja aineistoja voi selailla Aineistot-valinnan kautta. Aineistot voi järjestää esimerkiksi nimekkeen tai tekijän mukaisesti aakkosjärjestykseen. Kokoelmat-linkki avaa aineistot järjestettynä aiheenmukaisiin kokoelmiin. Esittelyssä-osio nimensä mukaisesti esittelee palveluun tallennettuja aineistoja ja niiden taustaa. Kartta-linkin kautta voi tarkastella palvelun aineistojen sijoittumista maantieteellisesti.

epub-formaatissa olevien aineistojen lukemista varten tarvitaan lukuohjelma, esim. Adobe Digital Edition. Lukuohjelman voi ladata Adoben verkkosivuilta, tai mobiililaitteen sovelluskaupasta.

Tiedustelut ja palautteet palvelusta voit lähettää palautelomakkeen kautta