Etusivu > Tietoa palvelusta

Tietoa palvelusta

Yleisten kirjastojen kokoelmissa on runsaasti aineistoja, joiden digitoiminen ja yleisön käyttöön saattaminen avaa uusia mahdollisuuksia. Paikallisaineistojen lisäksi yleisillä kirjastoilla  on myös erilaisia erikoiskokoelmia.

Digi.kirjastot.fi on palvelu, joka kokoaa yleisten kirjastojen digitoitua aineistoa yhteen ja helpottaa sen löydettävyyttä. Digi.kirjastot.fi kuuluu Kirjastot.fi-palveluihin ja sen ylläpidosta vastaa Kirjastot.fi.

Digi-palvelussa oleva aineisto on löydettävissä myös Finna.fin kautta. Yleisten kirjastojen digitoima paikallinen aineisto saa näin myös valtakunnallista näkyvyyttä.

Digi-palvelun rekisteriseloste.

Palvelun rakenne

Palveluun tallennettuja aineistoja voi selailla Aineistot-valinnan kautta. Aineistot voi järjestää esimerkiksi nimekkeen tai tekijän mukaisesti aakkosjärjestykseen. Kokoelmat-linkki avaa aineistot järjestettynä aiheenmukaisiin kokoelmiin. Esittelyssä-osio nimensä mukaisesti esittelee palveluun tallennettuja aineistoja ja niiden taustaa. Kartta-linkin kautta voi tarkastella palvelun aineistojen sijoittumista maantieteellisesti.

Huom! Osa aineistoista on epub-muotoisia tiedostoja. Näiden tiedostojen lukemiseen tarvitaan ns. lukuohjelma. Jos tiedosto ei aukea koneellasi, lataa siihen ensin lukemiseen tarvittava ohjelma. Esimerkiksi Windows- ja Mac-tietokoneille Adobe Digital Editions ja iOS- ja Android-älypuhelimelle ja tablet-laitteille esimerkiksi BluefireReader. Lukuohjelmat ovat vapaasti saatavilla ja ladattavissa verkossa.

Tiedustelut ja palautteet voi lähettää osoitteeseen digi (a) kirjastot.fi tai Ota yhteyttä -lomakkeen kautta.