Inträdes-tal om djur-rikets bestånd: hållet för Kongl. Vetenskaps Academien, den 29 febr. 1792

Kuvaus

Apteekkari Johan Julin (1752-1820) oli monipuolinen ja lahjakas luonnontutkija. Oulussa asuessaan (1783-1814) hän keräsi laajan eläin- ja kasvikokoelman, jota voidaan pitää Oulun yliopiston luonnontieteellisen kokoelman edeltäjänä. Julin teki myös fysikaalisia kokeita ja rakensi Pohjoismaiden ensimmäisen kuumailmapallon.

Inträdes-tal om djur-rikets bestånd on esitelmä eläinkunnan koostumuksesta. Julin piti sen tultuaan valituksi Ruotsin tiedeakatemian jäseneksi vuonna 1791.

1793

2007

Stockholm : Anders Zetterberg

Viittaus

Julin, Johan, “Inträdes-tal om djur-rikets bestånd: hållet för Kongl. Vetenskaps Academien, den 29 febr. 1792,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 19. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/120930.

4449intrades-tal_om_djur-rikets_bestand.pdf