Tapion lasten haudalla (Kuhmoniemellä)

Kuvaus

Karl Alexander Pfalerin artikkeli Tapion lasten haudalla paneutuu yksityiskohtaisesti tervanpolton menetelmiin ja vaiheisiin Kainuussa.

Kuhmossa tervanpoltto oli 1900-luvun alkupuolelle asti tärkeä elinkeino. Laajimmillaan kuhmolaisten tervanpoltto oli vuonna 1900, jolloin pitäjäläiset kuljettivat veneillään Ouluun yli 12 000 tynnyriä tervaa. Tuona vuonna kuhmolaiset tuottivatkin eniten tervaa koko Suomessa.

1914

2007

Lähde

Helsinki : Pohjois-Pohjalainen osakunta : Jouko : Pohjois-Pohjalaisen osakunnan kotiseutujulkaisu 2.

Viittaus

Pfaler, Karl Alexander, “Tapion lasten haudalla (Kuhmoniemellä),” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 23. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/121022.

4052tapion_lasten_haudalla.pdf