Nyyrikki

Nyyrikki

Kuvaus

Nyyrikki on Suomen vanhin ja ainoa edelleen ilmestyvä kaunokirjallinen viikkolehti. Lehden perusti 1904 paremmin Kalevan isänä tunnettu Juho Raappana, jonka pontimena olivat isänmaalliset tavoitteet: rahvasta tulisi opettaa lukemaan maailmankirjallisuuden klassikoita.

Sittemmin lehden linja muovautui viihteellisempään ja suomalaiskeskeisempään suuntaan. Nyyrikin sisältö koostui pääasiassa romaaneista, novelleista ja runoista, ja se onkin ollut monen tunnetun, jos kohta salanimellä kirjoittaneen kirjailijan tulonlähde. Esimerkiksi Kalle Päätalo, Uuno Kailas ja Timo K. Mukka ovat kuuluneet lehden avustajakuntaan.

1904-11-26

2007

Viittaus

“Nyyrikki,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 28. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/121030.