Rönkön kivennosto ja paini veljensä kanssa

Kuvaus

Tuomas Rönkkö oli harvinaisen kookas ja voimakas mies. Hän oli kotoisin Sonkajärveltä ja tuli Ivaloon maantien tekoon. Tarina kertoo kuinka hän nosti ojasta valtavan kiven miesvoimin. Tapaus oli sen verran harvinainen, että kiveä alettiin kutsua Rönkönkiveksi. Voimamiehelle tapahtui kaikenlaista elämän varrella. Eräällä putkareissulla hän joutui painiotteluun miehen kanssa, joka osottautui hänen veljekseen.

2014-01-09

Martti Salon haastatteluaineisto

05:48

Salo, Martti

Kangas, Svante

Sonkajärvi
Rönkönkivi
Inari
Ivalo

Tapahtuma-aika

1910 -luku

Rönkkö, Tuomas

Viittaus

Kangas, Svante, “Rönkön kivennosto ja paini veljensä kanssa,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 23. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/122743.