Espanjantauti vei kokonaisia perheitä ja jätti jälkeensä paljon orpoja

Kuvaus

Inarissa riehui 1919-1920 espanjantauti, johon menehtyi yli 200 henkeä, jopa  kokonaisia perheitä. Lapsia jäi paljon orvoiksi, eivätkä kaikki mahtuneet Riutulan lastenkotiin. Osa lapsista, kertoja mukaan lukien, sijoitettiin Toivoniemeen, jonne kunnostettiin orpokoti. Orpokoti toimi Toivoniemessä vuoteen 1933 saakka. Rakennus oli toiminut aikoinaan myös nimismiehen virkatalona ja se oli kuuluisa istutuksistaan.

1983, 13-07-6

2014-03-21

09:34

Nemtsinkoff-Körkkö, Tarja

Ranta, Katri

Inari
Riutula
Toivoniemi

Kangasniemi, Frans
Lehtola, Heimo

Viittaus

Ranta, Katri, “Espanjantauti vei kokonaisia perheitä ja jätti jälkeensä paljon orpoja,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 25. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/122749.