Sillivuosi 1932, Höyhenjärven vihainen emäntä

Kuvaus

Haastateltava kertoo kalastuksesta Petsamovuonolla. Vuosi 1932 oli mahtava sillivuosi, silloin tuli kerrankin 600 kg yhdestä verkosta. Höyhenjärven vihainen emäntä oli leski, kunnes sitten meni yhteen Martti Sarre -nimisen saamelaisen kanssa.Elämä ei aina ollut auvoista. Kerrankin emäntä ja poikansa edellisestä liitosta laskivat Sarren kaivoon, jossa ei kuitenkaan ollut vettä. Ohikulkija kuuli avunhuudot ja niin onneton pääsi kaivosta pois. Emännän pojat kuolivat kuka mitenkin, erikoisilla tavoilla.

2014-04-01

10:16

Rensujeff, Kaija

Portti, Kristian Lennart

Höyhenjärvi
Petsamo
Salmijärvi
Petsamovuono
Kalajoki

Sarre, Martti
Höyhenjärven, emäntä

Viittaus

Portti, Kristian Lennart, “Sillivuosi 1932, Höyhenjärven vihainen emäntä,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 18. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/122784.