Luonnonlääkintämenetelmät ja elämänkierto

Kuvaus

1900-luvun alussa Inarissa turvauduttiin vaivojen hoidossa luonnonmenetelmiin. Pihkaa käytettiin yleisesti haavan hoitoon ja hammassärkyyn. Tuohenjulmulla parannettiin pieniä haavoja ja sitä käytettiin myös ajoksen hoidossa. Lämpimään saaviin mentiin kun niveliä ja selkää särki. Kuppareita, lapsenpäästäjiä ja ruumiinpesijöitä oli joka kylässä. Jos jokin suurempi tauti yllätti niin silloin lähdettiin Kittilään tai Sodankylään lääkäriin. Inariin, nykyiseen Inarin Kirkonkylään saatiin ensimmäinen lääkäri vuonna 1919. Inarin kirkolla oli myös hautausmaa, jonne vainajat kuljetettiin haudattavaksi.   Kuvassa Enok Niemelä vuonna 1926 "nuoren liivin aikana".

1985-11-13

2014-04-01

Usko Luostarisen haastatteluaineisto

14:56

Luostarinen, Usko

Niemelä, Mikko Enok

Huuhkaja
Törmänen
Kittilä
Sodankylä
Inarin Kirkonkylä
Kaalimaa

Riestola, Maria
Tanhua, Hanna
Tanhua, Tuomas
Punttila
Laitinen
Kyrö, Hermanni
Mikkola, Maria
Kiviniemi, Heikki

Viittaus

Niemelä, Mikko Enok, “Luonnonlääkintämenetelmät ja elämänkierto,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 18. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/122794.