Ruottukan koulu ja Hoikkaniemen tila

Kuvaus

Koppelon vanhalla koululla, jota kutsuttiin myös Ruottukan kouluksi oli kova kuri ja järjestys. Monenlaisia tapahtumia sattui, kun lapset asuivat ja opiskelivat samassa rakennuksessa viikkoja, jotkut jopa kuukausia ennenkuin pääsivät käymään kotona. Hoikkaniemen tila oli mainio asuinpaikka lapselle. Heikki Kyrö oli ostanut vanhan kentän Kaaperiksi kutsutulta yksinelävältä mieheltä ja aloittanut asuinpaikan rakennustyöt, jotka Esko Mannermaan isä saattoi loppuun. Kertomuksessa vilahtelee myös kaksi itävaltalaista poikaa, jotka vierailivat Mannermaan kotona.

1989

2014-06-26

08:22

Mansikka-Aho, Vilho

Mannermaa, Esko

Hoikkaniemi
Koppelon vanha koulu
Ruottukan koulu

Kaaperi
Kyrö, Ville
Hakosalo, Anna-Liisa

Viittaus

Mannermaa, Esko, “Ruottukan koulu ja Hoikkaniemen tila,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 6. toukokuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/122827.