Illanviettoa ja Rajalanäijän tarinointia

Kuvaus

Lehtolan pirtissä luettiin kirjallisuutta sekä lausuttiin sananlaskuja ja arvoituksia  iltaisin puhdetöiden lomassa. Talossa asui toisinaan myös reipas huutolaisukko Rajalanäijä, joka intoutui kertomaan tarinoita. Eräässä talossa lehmiä oli vaivannut painajainen, joka sai lehmän sairastumaan. Rajanäijä oli jäänyt yöllä seuraamaan, mistä vaiva aiheutui. Yhtäkkiä katosta oli alkanut tippua mustia oksia lehmän selkään. Äijä oli napannut risut ja polttanut ne uunissa. Sen jälkeen ei lehmiä enää painajainen riivannut.

1979-07-30

2014-09-19

Inarin kulttuuritoimen haastatteluaineisto 1979 - 1989

05:19

Nemtsinkoff-Körkkö, Tarja

Lehtola, Laura Leonoora

Keinoniemi
Inari

Rajalanäijä
Lehtola, os. Koponen Elsa-Briita
Lehtola, Matti

Viittaus

Lehtola, Laura Leonoora, “Illanviettoa ja Rajalanäijän tarinointia,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 25. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/122860.