Aineisto

Töihinmeno Petsamoon

Dublin Core

Tekijä

Muu tekijä

Nimeke

Töihinmeno Petsamoon

Kuvaus

Kerttu Niemen työura alkoi Petsamon Liinahamarissa ruokala-apulaisena. Hänen veljensä oli kirjoittanut, että pesti olisi tarjolla ja palkkakin oli moninkertainen verrattuna palvelijan saamaan palkkaan Sodankylässä. Ruoanlaitto oli tuttua hommaa, sillä Kerttu oli pitänyt kämppäruokalaa savotoilla isänsä kanssa. Matka uuteen kotipaikkaan taittui postiauton kyydissä syksyllä 1930. Matkanteko oli hidasta, mutta lopulta saavuttiin Trifonaan, josta ruokalan isäntä nouti apulaisensa moottoripyörällä Liinahamariin. Tie oli vasta rakenteilla eikä Liinahamarin kylässä ollut ruokalan lisäksi juuri muuta asutusta kuin muutama turvekammi ja tiemestarin mökki. Myöhemmin, tien ja sataman valmistuttua, asutus lisääntyi ja kylään tuli työmaakaupan lisäksi myös osuuskauppa.

Luontiajankohta

1974-01-2

Julkistamisajankohta

2015-04-02

Lähde

http://tarinoideninari.fi/tarina/1812

Provenienssi

Tampereen yliopiston kansanperinteen arkisto, nykyinen musiikkitieteen laitos. Aineiston on luovuttanut Maaretta Narumo.

Kattavuus

11:04

Ääni Item Type Metadata

Haastattelija

Jefremoff, Irja

Haastateltava

Niemi, Kerttu

Paikka

Liinahamari
Parkkina
Trifona
Petsamo

Kokoelma

Viittaus

Niemi, Kerttu, “Töihinmeno Petsamoon,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 25. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/122912.
 

Tiedostot

http://digi.kirjastot.fi/repository/a1026-niemi-kerttu-toihinmeno-petsamoon.mp3