Aurinkolaivan liikennöinti Inarijärvellä 1950-luvulla

Kuvaus

Suomen Matkailuliiton omistama Aurinkolaiva liikennöi 1950-luvulla muutaman vuoden Inarijärvellä Koppelon ja Inarin kirkonkylän välistä reittiä. Laiva oli vastaavankokoinen kuin sisämaassa liikennöivät laivat yleensä olivat, n. 30 metriä pitkä ja 7 metriä leveä. Kapteenina toimi Koppelossa asuva Matti Kiviniemi (Junnu-Matti), jonka rannasta laiva liikennöi. Matkustajat tuotiin ja haettiin linja-autolla. Laivassa oli anniskeluoikeudet ja tarjoilija, joka huolehti matkustajien viihtyvyydestä. Kertojan appikukko, Matti Kiviniemi, osallistui kunnallispoitiikkan ja oli mukana "karvalakki lähetystöissä", jotka kävivät Helsingissä hoitamassa Inarin asioita.

2011-12-18

2013-07-13

Inarin kirjastotoimen haastatteluaineisto: Tarinat talteen -hanke 2011-2013

06:36

Kiviniemi, Martta Pauliina

Inarijärvi
Koppelo
Inarin Kirkonkylä

Kiviniemi, Matti Heribert (Junnu-Matti)

Viittaus

Kiviniemi, Martta Pauliina, “Aurinkolaivan liikennöinti Inarijärvellä 1950-luvulla,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 20. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/122924.