Näätäverkolla ahmajahdissa

Kuvaus

Näätänpyyntireissu vaihtui ahmanpyynniksi, kun koira yllätti munajahdissa olleen ahman. Hyvävainuinen koira ja Reino lähtivät jälistämään karkuunpäässyttä ahmaa. Välillä näytti, että ahma pääsi karkuun ja alettiin ruokatauolle. Koira oli kuitenkin levoton ja niin pyyntiä jatkettiin. Ahma löytyi kivenkolosta, jonne se oli piiloutunut. Pimeään luolaan ei ollut asiaa aseella, joten ahma piti saada esille piilostaan. Reino sytytti tulet ja vuorasi menoreiän näätäverkolla. Lopulta savustus tuotti tulosta ja ahma lähestyi verkkoa sähisten. Saaliiksi tuli komea urosahma, josta sai tapporahaa 1500 markkaa.

2013-01-31

2013-07-14

Inarin kirjastotoimen haastatteluaineisto: Tarinat talteen -hanke 2011-2013

07:47

Vaattovaara, Merja

Lahdenmäki, Reino Antero Noak

Pyhävaara
Kaitavaara
Aapakuru

Viittaus

Lahdenmäki, Reino Antero Noak, “Näätäverkolla ahmajahdissa,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 20. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/122932.