Paluu evakosta takaisin Nellimiin

Kuvaus

Näkymät paluumatkalla evakosta olivat ankeat. Kaikkialla oli sotaromua, sillat ja tiet olivat huonossa kunnossa ja talot poltettu. Poikasia kiinnosti tietysti ammukset, joita oli tien varsiin jääneissä laatikoissa. Reinokin keräsi lahjaksi saadun palttoon taskut täyteen panoksia kotiinviemisiksi. Kotona jouduttiin yöpymään aluksi saunoissa ja perunakellareissa. Kesällä saattoivat yöpyä myös taivasalla porontaljojen päällä.

2013-02-14

2013-07-14

Inarin kirjastotoimen haastatteluaineisto: Tarinat talteen -hanke 2011-2013

08:21

Lahdenmäki, Reino Antero Noak

Kemi
Rovaniemi
Vuotso
Ivalo
Nellim
Rautaportti
Nellimöjärvi
Sulkusjärvi

Sarre, Pekka
Morottaja, Uula

Viittaus

Lahdenmäki, Reino Antero Noak, “Paluu evakosta takaisin Nellimiin,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 29. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/122935.