Kansanparannuskeinoja

Kuvaus

Marja Rotonen oli taitava kansanparantaja, kätilö, kuppari ja ompelija, joka siirsi oppinsa miniälleen Lyydia Palkokankaalle. Hopealusikalla poistettiin roskat silmästä, kerninäppyihin käytettiin riisivoidetta, lihassärkyyn ja reumatismin hoitoon tehtiin männyn kerkistä, kanervasta, haavan parkista ja muurahaisen munista haude, joka lisättiin kylpyveteen. Nämä ja monet muut konstit olivat ennen käytössä kansanparantajilla.

1978-06-8

2013-10-28

Ivalon eläkeläiset ry: Muistitieto -projekti 1978-1979

09:21

Jefremoff, Irja

Palokangas, Lyydia

Rotonen, Marja Leena

Viittaus

Palokangas, Lyydia, “Kansanparannuskeinoja,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 26. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/122951.