Ruumiinsulatusta ja hautauspalvelua

Kuvaus

Hautauspalvelujen tarjoaminen ja arkkujen välitys siirtyi Lyydia Palokankaan tehtäväksi Leevi Palokankaan kuoleman jälkeen. Sairaalassa kuolleet vainajat laitettiin arkkuun hoitajien toimesta, mutta sairaalan ulkopuolella kuolleet toimitettiin Palokankaalle Lyydian käsiteltäviksi. Joskus kylmässä kangistuneita ruumiita jouduttiin sulattelemaan saunassa, sillä niitä ei saanut muutoin laitettua arkkuun. Hautauspalveluun kuului arkkuunpanon lisäksi, seppelten sitomista ja hautajaistarjoilun järjestämistä.

1978-06-8

2013-10-28

Ivalon eläkeläiset ry: Muistitieto -projekti 1978-1979

09:04

Jefremoff, Irja

Palokangas, Lyydia

Inarijärvi
Pulmankijärvi
Utsjoki
Karigasniemi
Nellim

Tervaniemi, Alarik
Lampinen, Mikko (Lampinen)
Palokangas, Leevi
Palokangas, Hermanni
Heikkelinneiti
Kantojärvi

Viittaus

Palokangas, Lyydia, “Ruumiinsulatusta ja hautauspalvelua,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 29. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/122952.