Nanguniemen hopeakäädyt osa1 : Korukätkön löytyminen

Kuvaus

Seppo Saraspään jäkälänhakumatka muuttui jännittäväksi tapahtumaketjuksi, kun hänen käteensä osui outo esine. Löytö sai miehen vähäksi aikaa sekaisin, etenkin kun varovainen tunnustelu löydöksen ympäristössä osoitti, että käädyksi paljastuneen esineen lisäksi vastaavia esineitä olisi kiven kolossa useampiakin. Jäkäkänkeruu jäi ja löytäjä kiiruhti kotiinsa ilmoittamaan löydöstä ensimmäisenä mieleensä tulleeseen paikkaan, Saamelaismuseoon. Museonjohtaja Tarmo Jomppanen saapui pikimmiten vaimonsa kanssa Ivaloon Shellin baariin, jossa pyyheliinan sisällä olevaa esinettä tarkasteltiin. Korukätkö sai levätä rauhassa vielä kolme päivää, kun Seppo lähti aiemmin sovitulle riekonpyyntireissulle. Pyyntireissu meni kuitenkin mönkään, kun ajatukset pyörivät menneessä ja korujen kätkemisen syissä. Korujen arveltiin olevan arabianhopeaa ja ne olivat saattaneet kulkeutua Inariin Vienenmerelle päättyneen hopeareitin kautta.

2012-08-29

2013-02-27

Inarin kirjastotoimen haastatteluaineisto: Tarinat talteen -hanke 2011-2013

12:46

Saraspää, Seppo Juhani

Ivalo
Nanguniemi
Vienanmeri
Inarijärvi

Tapahtuma-aika

2003

Haavio, Martti
Jomppanen, Tarmo
Hartikainen, Arja
Ojanlatva, Eija

Viittaus

Saraspää, Seppo Juhani, “Nanguniemen hopeakäädyt osa1 : Korukätkön löytyminen,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 28. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/122953.