Preiviiki, meren alta kyläksi

Kuvaus

Reilun kymmenen kilometrin päässä Porin keskustasta löytyy Preiviikin hyvin säilynyt maaseutumaisema. Asukkaat ovat vuosisatojen vaihteissa olosuhteissa kehittäneet kylästä elinvoimaisen ja samalla vaalineet esi-isiensä kulttuuriperintöä, suojelleet alueen harvinaista luontoa ja antaneet suotuisten olosuhteiden muodustua satojen lintulajien viihtymiselle. Preiviikiläiset ovat osanneet elää luonnon kanssa sovussa yli viisisataa vuotta.

Preiviiki, meren alta kyläksi sisältää seudun historiaa, muistelmia ja hauskoja tapauksia. Tarkan ja elävän vanhanajan elintapojen kuvauksen takia kirjan parissa on helppo viihtyä.

2009

2017

Oikeudet

© Onerva Lääperi, Johanna Kesäläinen, Tapani Arvela, Martti Grönblom, Sirkka Nyholm, Kari Rantala, Sinikka Uusitalo, Jukka Kalervo Willman, Sirkka Aalto, Jan Eerala, Seppo Elonen, Tiina Ilveskoski, Erik Johansson, Janne Lampolahti, Anne Mäkelä, Markku Neiramaa, Matti Nieminen, Frans Peltonen, Viljo Pihlajamäki, Kaarina Ranne, Maire Uotila, Arvo Vihtori Uusitalo

Teksti

Viittaus

Lääperi, Onerva & Kesäläinen, Johanna , “Preiviiki, meren alta kyläksi,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 26. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/122981.

Preiviiki_final.pdf