Ihalan urheilukenttä

Kuvaus

Vuonna 1950 perustetun Raision urheilulautakunnan ensimmäinen tehtävä oli laittaa alulle kunnallisen urheilukentän suunnittelu. Ihalan kentän rakentaminen oli tuon ajan mittapuun mukaan suurhanke, johon kului useampi vuosi. Kentän vihkiäiset pidettiin vihdoin kesällä 1955. Kentällä järjestettiin 1950- ja 60-kujen taitteessa yleisurheilukilpailuja, joihin osallistui useita maaottelutason urheilijoita. 1970-luvun jälkipuolella kentän käyttö yleisurheilukenttänä päättyi. Nykyään Ihalan kenttä on jalka-, lento- ja koripalloilijoiden käytössä.

Raision kirjaston kotiseutukokoelma

Viittaus

Savolainen, Aimo, “Ihalan urheilukenttä,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 24. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/124066.