Kertoelmia Kajaanin läänin vaiheista vv. 1650-1750

Kuvaus

Teoksessa kuvaillaan Kajaanin läänin vaiheita 1600- ja 1700-luvuilla. Teos alkaa Kajaanin läänin asuttamisesta ja kaupungin perustamisesta. Siinä kerrotaan myös kaupankäynnistä, sodista ja läänin asukkaiden koettelemuksista köyhyyden puristuksessa.

Alkuperäisen fraktuuralla kirjoitetun teoksen lisäksi on lukemista helpottamaan lisätty toinen tiedosto, jossa on sama teksti nykyaikaisella fontilla. Huomioithan, että muunnos on tehty koneellisella tekstintunnistuksella, joten nykyfontti-versiossa voi olla joitakin puutteita tai lyöntivirheitä verrattuna alkuperäiseen teokseen.

1867

2017

1650-1750

Viittaus

Castrén, Kaarle Alfred, “Kertoelmia Kajaanin läänin vaiheista vv. 1650-1750,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 28. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/124287.

Kertoelmia Kajaanin läänin vaiheista.pdf
Kertoelmia kajaanin läänin vaiheista 2.pdf