Tietoja Kajaanin kihlakunnasta ja etenkin Paltamon pitäjästä

Kuvaus

Teos on laaja historiallinen kuvaus Kajaanin kihlakunnasta. Paltamo on muita alueita laajemmin esillä, mutta myös muita nykyisen Kainuun paikkakuntia käsitellään teoksessa. Kirjoittaja käy läpi hallinnollisia asioita, luonnonoloja, elinkeinoja, väestörakennetta ja halla- ja nälkävuosien oloja. Teoksessa on runsaasti taulukkoja ja listoja havainnollistamassa esimerkiksi väestön tiheyttä sekä eläin- ja kasvilajien esiintymistä alueella. Teos käsittelee enimmäkseen 1800-lukua, mutta myös aiempiin vuosisatoihin viitataan useissa luvuissa.

1885

2017

Viittaus

Mustonen, Oskar. A. F., “Tietoja Kajaanin kihlakunnasta ja etenkin Paltamon pitäjästä,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 24. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/124291.

tietoa Kajaanin kihlakunnasta.pdf