Heikki Nurmion hautakivi ja patsas

Kuvaus

Jääkärieversti Heikki Nurmio (1887-1947) oli Raision kirkkoherran rovasti Henrik Nurmion poika. Vuonna 1916 Nurmio liittyi kuuden muun raisiolaisen nuoren miehen lailla Saksassa perustettuun jääkäripataljoonaan. Heikki Nurmion kirjalliset kyvyt tulivat esille jo Saksassa, sillä hänen kynästään ovat lähtöisin Jääkärimarssin sanat. Nurmio loi sittemmin elämänuran sotilaana yleten everstiksi. Nurmion kirjalliseen tuotantoon kuuluvat mm. Aarne Mustasalon nimellä kirjoitetut kolme nuortenromaania Jokikylän poikien seikkailuista. Sarjan aloittanut Jokikylän pojat (1923) kuvaa raisiolaisten poikien puuhia aurinkoisena suvena 1900-luvun alussa. Nurmio kuoli 22. heinäkuuta vuonna 1947 ja hänet on haudattu Raision kirkkomaalle. Heikki Nurmion patsas pystytettiin Vartiovuorenmäelle vuonna 1962.

2000

Raision kirjasto

Raision kirjaston kotiseutukokoelma

Viittaus

Koskensalo, Timo, “Heikki Nurmion hautakivi ja patsas,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 24. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/124305.