Raisio-päivät

Raisio-päivät

Kuvaus

Ensimmäiset Raisio-päivät järjestettiin kolmipäiväisenä tapahtumana 30.8.-1.9. Raision kaupungiksitulovuonna 1974. Kotiseutujuhlan teemana oli Raision juhlavuoden julisteen teksti ”Raisio, nuori kaupunki – vanhat perinteet”, joka korosti nuoren kaupungin pitkää historiaa. Kotiseutujuhlien ensimmäinen päivä alkoi klo 7 raisiolaisen leivän ja kotijuuston viennillä vanhaan tapaan tunnetuille tinkiläisille Turkuun. Tehtävän ottivat hoitaakseen valtuuston puheenjohtaja Antti Tuominen ja varapuheenjohtaja Reino Koivisto. Turun matka tehtiin mahittulalaisen maanviljelijä Eino Kiskosen ohjastamilla hevosrattailla. Tempauksen taustalla oli luonnollisesti Raision historiallinen maine tunnettuna mylly- ja leipäpitäjänä. Tällä kertaa leipä ja juusto vietiin Turun kaupungin isille, jotka ottivat tuomiset ystävällisesti vastaan.

1974

Raision kirjasto

Raision kirjaston kotiseutukokoelma

Viittaus

Lehtonen, Kalevi, “Raisio-päivät,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 29. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/124312.