Loimu Raisiosta : Raision Loimun ensimmäiset 50 vuotta

Kuvaus

Raision Loimun tarina Kaanaan kyläseurasta yhdeksi Suomen maineikkaimmista lentopalloseuroista on vertaansa vailla. Vuonna 1958 perustettu Loimu alkoi panostaa tosissaan lentopalloon 1970-luvun alkupuolella nousten keväällä 1977 mestaruussarjaan. Siitä lähtien Loimu on pelannut yhtäjaksoisesti pääsarjatasolla. Näiden vuosien aikana se on voittanut kuusi kultamitalia, kaksi hopeamitalia ja kuusi pronssimitalia sekä kertaalleen Suomen cupin. Seuran historia ei ole kuitenkaan ollut pelkkää menestystä, vaan mukaan on mahtunut myös epäonnistumisia ja vastoinkäymisiä. Maamme suurimpiin lentopallon erikoisseuroihin lukeutuvan Loimun toimintaan kuuluvat myös naislentopalloilu, seniorilentopalloilu sekä vahva junioritoiminta. 50-vuotiaan Raision Loimun oranssisydän sykkii voimakkaana.

2008

Raision kirjasto

978-952-92-4152-1

URN:978952924152-1

208 s.

Viittaus

Koivisto, Altti, “Loimu Raisiosta : Raision Loimun ensimmäiset 50 vuotta,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 28. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/124967.

Loimu Raisiosta.pdf