Iisakki Vähäpuheinen. Käsikirjoitus vuodelta 1953

Kuvaus

Digitoitu dokumentti sisältää novellikokoelman Iisakki Vähäpuheinen käsikirjoituksen. Tekstissä on Otavan vastaanottoleima 11.9.1953. Novellit Hiihtourheilijana, Puhemiehenä, Saarnamiestä kyydissä, Tarkastajana, Kylpyhoitoa, Valittujen lasten kyyti sekä Radioihme ovat lehtileikkeistä eri julkaisuissa. Novellien nimet on lyhennetty kokoelmaa varten. Dokumentissa on konekirjoituskäsikirjoituksina novellit Hirviasioissa, Matka ja vedennäköinen, Pesäpallo, Hallantorjuntatykki, Nuotiolla, Veikkaus ja Muistomerkki.

Novellikokoelma kuvaa veijarimaisen Iisakki Vähäpuheisen tarinoita ja erilaisia tilanteita, joihin hän joutuu.

Laajuus 48 sivua
Novellit on julkaistu ensimmäistä kertaa seuraavasti: Puhemiehenä julkaisussa Kevättervehdys 1953; Saarnamiestä kyydissä julkaisussa Yhteisvoimin 5/1950; Tarkastajana julkaisussa Vappu: Demokratian vappujulkaisu 1953; Kylpyhoitoa julkaisussa Yhteisvoimin 5/1951; Valittujen lasten kyyti julkaisussa Seura 15-16/1952; Radioihme julkaisussa Yhteisvoimin 2/1950. Novellin Hiihtourheilijana alkuperäistä julkaisua ei tiedetä. Kokoelma julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 1953 (Otava), sisältyy teokseen Kootut teokset 8 (Otava 1989).

1953

2018

Viittaus

Haanpää, Pentti, “Iisakki Vähäpuheinen. Käsikirjoitus vuodelta 1953,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 19. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/125332.

Iisakki vähäpuheinen_kuori.pdf