Sisu. Käsikirjoitus elokuu 1945

Heta Rahko korkeassa iässä

Kuvaus

Digitoitu dokumentti on ruskeankeltainen pienehkö lehtiö, josta on revitty lehtiä. Sisältää yhden novellin, tekstistä kaksi ensimmäistä riviä on pyyhitty yli.

Novelli Sisu on lyhyt tarina perheriidasta, itsepäisyydestä ja periksiantamattomuudesta. Ville Vehviläinen seisoo ulkona pakkasessa riidan seuraksena ja aikoo itsepäisesti olla siellä vaikka jäätymiseensä asti. Lopulta hän kuitenkin luovuttaa ja hoippuu sisään kuuntelemaan vaimonsa nuhteet.

Julkaistu ensimmäisen kerran kokoelmassa Heta Rahko korkeassa iässä (Otava 1947). Sisältyy teokseen Kootut teokset 7 (Otava 1989).

1945

2018

Aineiston julkaisemiseen on pyydettävä lupa Pentti Haanpään tekijänoikeuksien omistajalta.

Viittaus

Haanpää, Pentti, “Sisu. Käsikirjoitus elokuu 1945,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 29. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/125345.