Novelliaiheita vuodelta 1947
Muistiinmerkintöjä ja sitaatteja vuosilta 1945-1946

Kuvaus

Digitoitu dokumentti on kirjoitettu kahdelle kellertävän ruskeakantiselle ruutulehtiölle. Ensimmäisen lehtiön kannen kääntöpuolella merkintä: "82,904 elok. tilillä". Takakannessa "Parcel book Hung photo" (luultavasti Kiinan matkalta) sekä yhteenlaskuja.

Ensimmäinen vihko
Otsikolla Aiheita ja ajatuksia on aihelmia juttuihin Rukous,
Kuoleva mies, jossa mies tunnustaa persoutensa viinaan ja Pulverin-syöjä muori sydänmaalla. Näiden jälkeen vihkossa on arvoituksia jostakin arvoituskirjasta.
Laajuus kymmenen sivua
Kirjoitusaika 18.2.1947

Toinen vihko
Sekalaisia muistiinpanoja mm. J. F. Cajanin teoksesta Suomen historia sekä sitaatteja Aarne Anttilan Lönnrot-elämäkerrasta. Cajan-sitaatteja on vihkossa myöhemmin lisää.
Kirjoitusaika 31.10.1945

Sitaatteja Rabindranath Tagorelta, Romain Rollandin suurromaanista Jean Christophe, Charles Readen romaanista Luostari ja kotiliesi,
Émile Zolan romaanista Naisten aarreaitta, Leo Tolstoin romaanista Anna Karenina, Kaarle Krohnin teoksesta Muinaisrunoja, Knut Hamsunin romaanista Maankiertäjä, Blaise Pascalin mietekirjasta, Ralph Waldo Emersonilta, Maksim Gorkilta ja Jussi Tenkun teoksesta Alaston ihminen murrosajan kuvastimessa.
Kirjoitusaika 1.11.-12.12.1945, 6.2. ja 22.6.1946

Lehtiön lopussa on lista numeroita sarakkeissa.

1945-1947

2018

Haanpää, Pentti, “Novelliaiheita vuodelta 1947
Muistiinmerkintöjä ja sitaatteja vuosilta 1945-1946,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 28. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/125681.