Päiväkirjaa heinä-elokuu 1944

Kuvaus

Digitoitu dokumentti on osa vaaleankellanruskeasta keskikoisesta muistiinpanovihkosta, jonka kannessa merkintä "PH". Koko vihko on digitoituna ja kuvailtuna osakokoelmassa Pentti Haanpään käsikirjoitukset.

Haanpää kirjoitti päiväkirjaa ollessaan kenttähevossairaalassa Lonkan kylässä Vienassa ja jatkoi sitä myös sairaalan muutettua helmikuussa 1944 Juntusrantaan Suomussalmelle. Vihkossa on merkitty päiväysten yhteydessä "S:la [sairaala]." Haanpää siteeraa merkinnässä 23.7.1944 ironista sotasananpartta "Kusessa ollaan. Sanat: Mannerheim. Sävel: Linkomies. Risto Ryti ja Olympiaorkesteri." Ajanjaksona 4.-11.8.1944 Haanpää oli arestiputkan vartiopäällikkönä.

Kirjoitusaika 4.7.-11.8.1944

1944

2018

Viittaus

Haanpää, Pentti, “Päiväkirjaa heinä-elokuu 1944,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 29. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/125688.