Aineisto

Kauneuden kirous. Mikko Haanpään alkuperäinen käsikirjoitus

Dublin Core

Nimeke

Kauneuden kirous. Mikko Haanpään alkuperäinen käsikirjoitus

Vaihtoehtoinen nimeke

Ansalan Anna

Kuvaus

Digitoitu dokumentti on kirjoitettu musteella pitkille kapeille ruutuliuskoille otsikolla Ansalan Anna sekä vaakunaleijonakantiseen lehtiöön otsikolla Kauneuden Kirous.

Teksti on Pentti Haanpään isän, maanviljelijä Mikko Haanpään kirjoittaman kertomuksen alkuperäinen käsikirjoitus, jonka Pentti on muokannut omaksi romaanikseen. Pentti seuraa isän teoksen juonta melko tarkasti. Nimiä on hieman muunneltu: muun muassa Rekolan talon nimi on Mikko Haanpällä Yrttilä. Ero on kuitenkin ennen kaikkea tyylissä ja sanonnassa, tässä näkyy kansankirjailijan ja sanataiteilijan ero. Toinen eroavuus on siinä, että Mikko Haanpää käyttää runsaasti repliikkejä pyrkien draamalliseen elävyyteen, kun taas Pentti Haanpää käyttää vähemmän dialogia ja luottaa kertojan kuvaukseen. Toisaalta näin tekstistä tulee myös yleistävää ja ulkokohtaista. Kertoja ei avaa tapahtumia tilanteiden ja henkilöiden kautta. 

Laajuus 55 ja 79 liuskaa
Ei tietoa kirjtoituspaikasta ja -ajasta

Aineiston välittäjä

Pentti Haanpää -työryhmä

Julkistamisajankohta

2018

Kieli

Identifiointitunnus

URN:NBN:fi-fe201802012913

Provenienssi

Aineiston omistaa Pentti Haanpään seura

Formaatti

Teksti/PDF

Oikeudet

Aineiston julkaisemiseen muualla on pyydettävä lupa Pentti Haanpään tekijänoikeuksien omistajalta.

Viittaus

Haanpää, Pentti, “Kauneuden kirous. Mikko Haanpään alkuperäinen käsikirjoitus,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 28. maaliskuuta 2023, https://digi.kirjastot.fi/items/show/125711.
 

Tiedostot

90443.pdf
90443_kuori.pdf