Pyhän Ramatun doctorin

Tal, hållit på afrättsplatsen

Kuvaus

Pyhän Ramatun doctorin : prowastin ja kirkkoherran Kokkolasta, Andreas Chydeniuxen puhet, Kronobyn mestaus paikalla pidetty, koska kuningaallisen Wasan howi-oikeuden duomion jälkeen, sotamiesten Matthias Hjeltin, Abraham Frodin ja Petter Lindströmin oikia käsi ja kaula poikki hakattin ja steilattin sinä 12 päiwänä huhti kuusa wuonna 1786. Jotka olit murhanneet, ryöstäneet ja murhapoltanehet lasten-opettajan Johannes Matin pojan ja hänen waimonsa Kronobyn pitäjästä ja Terwajärwen kappelikunnasta. Ruotsin kielestä suomeksi käätty.

Tekijä: Chydenius, Anders, 1729-1803

Julkaistu: Wasasa : pränd. Georg Wilhelm Londicerildä, [1786]

Ulkoasu:[1-2] 3-28 s. ; 8:o.

1786

pdf

2014-10-13

Suhde

Myös mikrofilmattuna kopiona Kansalliskirjastossa

Teksti

Londicer

painettu kirja

Viittaus

Chydenius, Anders, “Pyhän Ramatun doctorin,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 20. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/126613.