Wickströmin moottoritehtaan kuva

Kuvaus

Veljekset Wickströmin moottoritehdas kasvoi 1900-luvun alkupuolella yhdeksi Suomen suurimmista yrityksistä alallaan. Tehdas perustettiin 1.10.1906 Palosaarelle, Onkilahden rantaan, josta se 1909-1910 muutti Vaskiluotoon, jossa oli mahdollista perustaa syvempi satama.

Bröderna Wickströms Motorfabrik Ab växte upp i början av 1900-talet från en ringa början till sin ställning som ett av Finlands största företag inom branschen. Fabriken grundades 1.10.1906 på Brändö vid Metviken. 1909-1910 flyttade fabriken till sydvästra stranden av Vasklot, där det fanns möjligheter att inrätta en djupare hamn.

1923

valokuva

Viittaus

“Wickströmin moottoritehtaan kuva,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 26. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/126853.