Pasala, päärakennus

Pasala, päärakennus

Kuvaus

Pasala. Keitele, Hamula. Hamulan kylän vanhimpia tiloja. Tilan nimenä Finni 1700, 1705. Ison vihan jälkeen talon nimeksi vakiintui Pasala. 1880-luvulta talo tuli tunnetuksi majatalona. Päärakennus on toiminut Hamulan kylän keskeisenä rakennuksena. Pasala oli taloja, jotka olivat osallisena Keiteleen majatalo- ja kyytilaitoksessa. Päärakennuksen vanhemman osan kivijalassa on ns. karsikkokivi, johon on kaiverrettu vuosiluku 1837. Ns. uudempi osa eli nykyinen tupa on päärakennukseen tehty 1800-luvun loppupuolella.

Käyttöoikeus vapaa. Lähde mainittava.

Kuva Item Type Metadata

valokuva

Viittaus

Kosunen, Liisa & Peiponen, Sinikka , “Pasala, päärakennus,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 27. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/127939.